Alkmaar | straatinfo

overige politie meldingen

Meerdere tips over gevonden baby

woensdag 10 december 2014 overige

Alkmaar - Opsporing Verzocht heeft dinsdag 9 december aandacht besteed aan de zaak van de vorige week in het Rekerhoutpark gevonden overleden baby. Tot nu toe heeft de politie meerdere tips binnengekregen. Ook met die nieuwe tips gaat de politie verder rechercheren.

Op basis van nader onderzoek en aanwijzingen van de vinder is de preciezeplaats waar de baby is gevonden vastgesteld. De baby is gevonden nabij hettuintje langs het Heimanspad, tegenover de tennisbanen in het Rekerhoutpark.Door deze nauwkeurige locatiebepaling hoopt de politie op meer tips van mensendie zich iets kunnen herinneren over wat zich daar mogelijk in de laatste tweeweken heeft afgespeeld, mensen die daar bijvoorbeeld hun hond hebben uitgelatenof langs hebben gewandeld of gefietst.

Onderzoek

Toen vorige week woensdag de overleden baby in het Rekerhoutpark werdgevonden, is door de politie direct een onderzoek gestart, waarbij uitgebreidsporenonderzoek is gedaan. Die sporen worden nader onderzocht. De politie is eenTeam Grootschalige Opsporing gestart en er is onder meer een buurt- enpassantenonderzoek gedaan. Er werken ruim 20 rechercheurs aan deze zaak.

In het onderzoek zet de politie diverse deskundigen van het NederlandsForensisch Instituut (NFI) in. In deze zaak laat de politie zich tevens bijstaandoor gedragsdeskundigen, neonatologen en andere gespecialiseerde artsen op hetgebied van pasgeborenen.

Bureau NH

Woensdag 10 december wordt er in het opsporingsprogramma van RTVNH, BureauNH, ingegaan op de vondst van de baby. De uitzending is om 18.15 uur en wordt deaankomende week diverse malen herhaald.

Heeft u informatie?

Het rechercheteam doet nogmaals een oproep informatie die verband kan houdenmet het achterlaten van de baby te melden. De politie komt graag in contact metmensen die de afgelopen twee weken iets in het Rekerhoutpark hebben opgemerktdat mogelijk met deze zaak te maken heeft. Ook getuigen die vermoeden wie demoeder is, worden verzocht de politie te bellen. Je kindje alleen achterlaten ineen park, als je dat blijkbaar als enige oplossing ziet, lijkt een vreselijkebeslissing. We hopen dat de moeder zich meldt. Dit zijn geen geheimen die je metje mee wil dragen. Heeft u informatie? Bel dan met de 0900-8844. Liever anoniem?Bel dan met Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Gerelateerde berichten

Soortgelijke berichten

Twee aanhoudingen voor overval op reisbureau
Roermond dinsdag 07 oktober 2014

Ruim 30 tips over baby na Opsporing Verzocht
Amsterdam woensdag 29 oktober 2014

Extra onderzoek op vindplaats vondeling
Roermond donderdag 20 juni 2013

Onderzoek naar nieuwe tips in zaak gevonden baby
Roermond donderdag 27 juni 2013

Gevonden baby is een meisje
Alkmaar zaterdag 06 december 2014

Zwolle Baby gewond na aanrijding
Zwolle woensdag 12 april 2017

Politie plaats billboards na vondst babylijkje
Wassenaar donderdag 11 juni 2009

Huiszoeking in onderzoek naar dood Arnhemse vrouw
Arnhem vrijdag 12 juli 2013

Gewapende overval Aldi-supermarkt
Winterswijk dinsdag 24 maart 2009

Geen duidelijkheid over oorzaak dood man Blitterswijck
Blitterswijck dinsdag 25 juli 2017

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio