Alkmaar | straatinfo

inbraak politie meldingen

Politie doet extra onderzoek naar woninginbraken

inbraak

De politie zet extra in op woninginbraken in Alkmaar. Dit betekent extra surveillances, sporen- en buurtonderzoek maar ook roept de politie de hulp van bewoners in. Bij onraad worden zij verzocht onmiddellijk de politie te bellen via het alarmnummer 112 of bij minder spoed 0900-8844.
Het aantal woninginbraken in de gemeente Alkmaar is de laatste maanden gestegen. In de maanden maart en april van 2009 werden er zo'n 140 inbraken vastgelegd terwijl dit er vorig jaar in die maanden 90 waren. Op 22 april maakte de politie al melding van een stijging van inbraken in woningen met name in de wijk Alkmaar Noord maar inmiddels is de stijging in de hele gemeente van toepassing. Bulgaarse methode Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde 'Bulgaarse methode' waarbij de cilinder van het slot wordt afgebroken maar ook het forceren van ramen en deuren komt vaak voor. Hoekwoningen zijn in trek en inbraken vinden regelmatig overdag plaats. De buit bestaat vooral uit mobiele telefoons, camera's, geld, laptops en sieraden. Het is dan ook raadzaam om dergelijke goederen uit het zicht te leggen. Politieonderzoek De politie neemt inbraken uitgebreid op, doet een sporen- en een buurtonderzoek en surveilleert gericht. Daarbij wordt ook samengewerkt met partners in veiligheid zoals medewerkers van de dienst Stadstoezicht van de gemeente Alkmaar. De kans dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak is klein, maar hebben dieven het op uw huis gemunt dan is dat uitermate vervelend. Het idee dat vreemden in uw huis zijn geweest, en de administratieve rompslomp die een inbraak met zich meebrengt; daar zit niemand op te wachten. Preventietips Wijkagenten organiseren volgende week een bijeenkomst voor benadeelden die dit jaar slachtoffer zijn geworden van een woninginbraak. Tijdens de besloten bijeenkomst worden ondermeer preventietips gegeven om nieuwe inbraken te voorkomen. Een ander doel is de bewoners alert te maken zodat ze bij onraad sneller de politie bellen. Preventietips zijn ook te vinden op de site van Politie Keurmerk Veilig Wonen: http://www.politiekeurmerk.nl/ Onraad? Politie bellen! Bij het oplossen van inbraken is de politie vaak afhankelijk van tips maar ook van getuigen die de extra 'oren en ogen' van de politie kunnen zijn. Mocht u verdachte personen bij woningen zien rondneuzen of anderszins tips kunnen geven dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via 0900-8844. Bij dringende zaken kunt u ook het alarmnummer 112 bellen.

Soortgelijke berichten

Man aangehouden voor bezit verdovende middelen
Maarssen

Woninginbraken tijdens bezoek uitvaart
Heerenveen

Woninginbraken Zeeuws-Vlaanderen
Terneuzen

Beveilig uw woning!
Zoetermeer

Iedereen extra alert tijdens de donkere dagen
Nederland

Mooi resultaat gezamenlijke actie Utrecht
Utrecht

Inbrekers aangehouden
Weesp

Politie zoekt overvaller casino
Tilburg

Inbraakpreventieactie in drie Friese gemeenten
Sneek

Achtergelaten DNA spoor verraadt inbreker
Helmond

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio